ГоловнаНовини ЖКГТранспортПрокуратура вчить водіїв працювати

Прокуратура вчить водіїв працювати

У ході перевірки виявлено, що водіями маршрутних автобусів допускаються порушення вимог Правил дорожнього руху України, що створює численні затори та аварійні ситуації

У місті Івано-Франківську прокуратура перевірила перевізників, які здійснюють пасажирські перевезення.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Івано-Франківської обласної прокуратури.

Як зазначено в повідомленні, у ході перевірки виявлено, що водіями маршрутних автобусів допускаються порушення вимог Правил дорожнього руху України, що створює численні затори та аварійні ситуації в центральній частині міста, особливо, в часи пік. Значна частина водіїв не дотримуються вимог графіку руху. Автобуси залишають лінію  за дві – три години до часу закінчення руху по маршруту. Це викликає обурення та справедливі нарікання з боку користувачів громадського транспорту.

Окрім цього, часто пасажири скаржаться на грубість та нетактовність з боку водіїв. Перевізниками не контролюється порядок перезмінок водіїв, які затверджені графіком маршруту, що в свою чергу призводить до їх перевтоми,  і як наслідок, може призвести до дорожньо-транспортних пригод на автодорогах обласного центру. Також прокуратурою виявлено факти зриву роботи транспортних засобів на маршруті, а саме не виїзду маршрутних автобусів на лінію без поважних на те причин. 

Згідно ст. 7 Закону України «Про автомобільний транспорт» органи виконавчої  влади та  органи місцевого самоврядування мають право достроково розірвати договір з автомобільним перевізником чи позбавити його дозволу в разі порушення ним умов договору. Іншими словами,  виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради за наявності допущених перевізником порушень, вже давно мав би вирішити питання щодо розірвання з ним договору на перевезення пасажирів. Однак, до нині цього зроблено не було. Службові особи виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради неналежно виконують посадові  обов’язки при здійсненні контролю за дотриманням перевізниками законодавства про автомобільний транспорт.

За результатами перевірки прокуратура вимагає протягом місяця вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності посадовців міської ради, а також  розірвати договори з перевізниками, які  допустили виявлені порушення.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)