ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняПрокуратура завадила забудові берега Дніпра

Прокуратура завадила забудові берега Дніпра

Дніпровська екологічна прокуратура стала на заваді забудови котеджами берега Дніпра. 6,5 земель водного фонду повернуто Канівській міській раді.

Господарським судом Черкаської області задоволено позов Черкаського міжрайонного екологічного прокурора та скасовано незаконне рішення Канівської міської ради, згідно з яким обслуговуючому кооперативу «Дніпровські сади» було передано в оренду до 2020 року із правом подальшої передачі земельної ділянки у власність 6,5 га земель водного фонду, а також договір оренди земельної ділянки, який укладений на підставі вказаного рішення.  Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

Суд погодився з доводами Черкаського міжрайонного екологічного прокурора та зобов’язав суб’єкта господарювання звільнити землі водного фонду та передати їх Канівській міській раді.

«Вказану земельну ділянку кооператив мав на меті викупити та у подальшому по частинам продати приватним фізичним особам. Таким чином, незабаром на узбережжі Дніпра з’явилось б нове елітне котеджне містечко, однак прокуратура та суд стали на заваді цим планам», - зазначив Черкаський міжрайонний екологічний прокурор Дмитро Чустрак.

За словами прокурора, ринкова вартість цієї земельної ділянки складає близько 5 млн грн.

 
Коментарі (0)