ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПромспоживачі та бюджетні організації платитимуть за газ менше

Промспоживачі та бюджетні організації платитимуть за газ менше

Нацкомісія сьогодні на засіданні встановила нові тарифи на газ для промислових підприємств та бюджетних організацій. Відтак, ціни знизяться майже на 20%.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг знизила граничну ціну на газ для бюджетних організацій та промислових споживачів на 19,1%. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні НКРЕКП, передає «Інтерфакс-Україна».

Відтак, ціну на «блакитне» паливо для цих категорій споживачів вставлено на рівні  7,2 тис. грн за 1 тис. кубометрів (без урахування ПДВ, цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання), замість раніше діючого тарифу у 8,9 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

Згідно з поданими в Нацкомісію розрахунками НАК «Нафтогазу України», граничну ціну пропонувалося встановити в розмірі 7228 грн за 1 тис. куб. м.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 1 квітня рішенням НКРЕКП встановлені тільки два види роздрібної ціни на газ для населення. Мінімальна роздрібна ціна газу для населення становитиме 3,6 грн за 1 куб.м. Разом з нею для побутових споживачів затверджена також і звичайна ціна на газ, яка складе 7,188 грн за 1 куб. м.

 
Коментарі (0)