ГоловнаНовини ЖКГПодіїПРООН виділить 5 млн доларів для покращення безпеки на Донбасі

ПРООН виділить 5 млн доларів для покращення безпеки на Донбасі

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй розпочала новий проєкт, спрямований на покращення громадської безпеки та доступу до правосуддя на сході України
Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй розпочала новий проєкт, спрямований на покращення громадської безпеки та доступу до правосуддя на сході України. Про це повідомляє  прес-служба ПРООН.
 
Як зазначається у повідомленні, проект під назвою “Посилення національної та місцевої спроможності для ефективного забезпечення безпеки, правосуддя та послуг з реінтеграції на постраждалих внаслідок конфлікту територіях України” має бюджет 5 млн доларів США і втілюватиметься протягом наступних трьох років, до середини 2022 року.
 
“Основна увага проекту буде спрямована на зміцнення безпеки і верховенства права та посилення згуртованості суспільства на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей. Він опиратиметься на роботу, проведену Програмою ООН із відновлення та розбудови миру в межах попередніх проектів для стабілізації та підвищення рівня громадської безпеки в цих областях”, — йдеться у повідомленні.
 
Посол Королівства Нідерланди в Києві Ед Хокс похвалив ПРООН за проведену роботу в сфері безпеки, доступу до правосуддя та покращення умов життя на Донбасі та зазначив, що новий проект має продовжити ці зусилля: “Ми співчуваємо людям, які проживають на територіях, де триває конфлікт на сході України, і ми переконані, що цей проект сприятиме покращенню ситуації”.
 
Зазначається, що загальною метою проекту є “підтримка безпеки, стабільності та миру на сході України й обраних інших регіонах країни. Для досягнення цього проект заохочуватиме тісну співпрацю з місцевими інституціями, зокрема з правоохоронними органами й іншими структурами, уповноваженими забезпечувати безпеку та благополуччя місцевих жителів (як-от служби реагування на надзвичайні ситуації). Проект підтримуватиме ці інституції не лише шляхом посилення їх спроможності надавати послуги, але також завдяки роботі з громадами, яким вони служать, для побудови взаємодії та співпраці між ними”.
 
Проект підтримуватиме створення нових механізмів або просуватиме ті, що не застосовуються повною мірою, для вирішення конфліктів, таких як, наприклад, медіація, механізми раннього попередження тощо. “Також надаватимуться послуги з реінтеграції колишніх військовослужбовців”, — зазначають у повідомленні.
 

Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева наголосила на важливості продовження та зосередження зусиль для зміцнення громадської безпеки, дотримання верховенства права та забезпечення рівного доступу до правосуддя для всіх громадян України на сході. Вона відзначила, що вже багато чого зроблено, проте досі існують величезні проблеми, які потребують негайних дій і цілісного підходу. 

 
Коментарі (0)