ГоловнаПублікаціїЗаконодавствоПропозиції Міненерго щодо виділення коштів у Держбюджеті 2021

Пропозиції Міненерго щодо виділення коштів у Держбюджеті 2021

Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово- комунальних послуг розглянув і підтримав пропозиції Міненерго до проєкту Держбюджету на 2021 рік
Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово- комунальних послуг розглянув і підтримав пропозиції Міненерго до проєкту Держбюджету на 2021 рік, про це повідомила пресслужба Міненерго.
 
“Міненерго запропонувало передбачити у проєкті Держбюджету-2021 кошти на декілька напрямів: енергоефективність, модернізація вугільних підприємств, розрахунки із „зеленою“ енергетикою, погашення боргів на ринку електроенергії, резерв для зняття з експлуатації блоків АЕС, ініціативу прозорості видобувних галузей”, — вказано у повідомленні.
 
У результаті обговорень народні депутати профільного комітету майже одноголосно вирішили підтримати пропозиції Міністерства перед комітетом ВР з питань бюджету.
 
Пропозиції Міненерго щодо виділення коштів у Держбюджеті — 2021 такі:
 
Енергоефективність:
 
— 150 млн грн — на “теплі” кредити. Сьогодні Кабмін продовжив цю програму на рік
— 2 млн євро (69,5 млн грн) — для сплати частини внеску України до Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.
 
Розрахунки з “зеленою” енергетикою
 
— 11,55 млрд грн для оплати електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел (це передбачено законом № 810-ІХ: видатки з держбюджету на фінансову підтримку гарантованого покупця для оплати “зеленої” електричної енергії у розмірі не менше 20% прогнозної виробітки електроенергії).
 
Вугільна галузь
 
— 2 млрд грн на модернізацію вугледобувних підприємств (оснащення 8 лав на 8 держшахтах).
 
Погашення боргів ДП “Енергоринок”
 
— Право для Мінфіна випускати ОВДП для погашення боргів, що виникли на ринку електроенергії до 1 липня 2019 р.
 
Резерв для зняття з експлуатації блоків АЕС
 
— 785,4 млн грн — для захисту від інфляції коштів (5 млрд грн), що знаходяться у фінрезерві для зняття з експлуатації атомних блоків
 
ІПВГ (ініціатива прозорості видобувних галузей)
 

— 1,26 млн грн пропонується передбачити для електронної системи подання та аналізу звітності ІПВГ (ініціатива прозорості видобувних галузей). 

 
Коментарі (0)