ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПротести можуть проходити не тільки через тарифи, але "з метою політичних маніпуляцій" - Прем'єр

Протести можуть проходити не тільки через тарифи, але "з метою політичних маніпуляцій" - Прем'єр

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль звернувся в АМКУ і Службу безпеки України з проханням розібратися з причинами протестних акцій, які проходять в Україні через підвищення тарифів на газ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до Антимонопольного комітету та Служби безпеки України з проханням розібратися з причинами протестних акцій, які проходять в Україні через підвищення тарифів на газ.
 
Про це він розповів вчора на нараді з депутатами, повідомив сайт LB.ua.
 
"Прем'єр сказав, що він попросив розібратися Антимонопольний комітет і СБУ в ситуації з протестами", - розповів співрозмовник.
 
За його словами, Шмигаль не виключив, що протести відбуваються не тільки через підвищення ціни на газ і тарифів на його розподіл, а й "з метою політичних маніпуляцій".
 
Нагадаємо, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив результати наради за участю керівництва Міністерства енергетики, представників НАК "Нафтогаз України", енергетичного регулятора, ТОВ "Оператор ГТС" та Офісу Президента, під час якої було напрацьовано два підходи, які дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення. 
 
За словами Дениса Шмигаля, вартість блакитного палива для населення може бути знижена двома шляхами.
 
Перший підхід, який запропонувало Міністерство енергетики, полягає в формуванні тарифів на газ за формулою "ціна на європейських хабах "мінус" транспортування газу. У рамках цього підходу пропонується також тимчасово обмежити маржу для газопостачальників.
 
"Очікуваний результат: суттєве зниження тарифів і нівелювання спроб спекулянтів зберегти надприбутки в умовах формування нових європейських правил", - зазначив Шмигаль.
 

Другий підхід, який запропонувала державна компанія "Нафтогаз", полягає в посиленні конкуренції на ринку шляхом обов’язкової публікації всіма газопостачальними компаніями свого річного тарифу на газ, як це вже робить "Нафтогаз".  

 
Коментарі (0)