ГоловнаВідеорепортажТранспортПротестувальники перекрили в'їзд до Херсону

Протестувальники перекрили в'їзд до Херсону

У Херсоні протестувальники перекрили в'їзд до обласного центру. Аграрии хочуть привернути увагу влади до проблем, які можуть виникнути після впровадження змін до Податкового кодексу.

У Херсоні аграрії перекрили в’їзд до обласного центру по трасі М14 Одеса-Миколаїв-Херсон-Новоазовськ біля Антонівського мосту через Дніпро. Таким чином, селяни протестують проти нової податкової системи й вимагають ветування змін до закону Президентом, передає «Радіо Свобода».

Так, у акції беруть участь близько 150 осіб. Люди ходять колоною по пішохідному переходу з національними прапорами України й плакатами.

За домовленістю з правоохоронцями, протестанти перекривають трасу циклічно (на годину, з перервою в 15 хвилин).

Мітингувальники вважають, що зміни до Податкового кодексу позбавляють середніх і малих фермерів, а також їхні об’єднання можливості вчасно і в повному обсязі отримувати відшкодування ПДВ при експорті всієї своєї продукції, а не лише зернових і технічних культур, також це створює можливості для корупції при формуванні реєстрів.

Аграрії попереджають, що рух на дорогах буде обмежено також у Вінницькій, Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Сумській, Запорізькій, Кіровоградській і Київській областях.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу. Відповідне рішення підтримав 251 народний обранець при необхідних 226.

 
Коментарі (0)