ГоловнаНовини ЖКГТранспортПротягом 2 років у столиці збудують перші станції метро на Виноградар

Протягом 2 років у столиці збудують перші станції метро на Виноградар

Мер міста Києва Віталій Кличко потішив киян звісткою - протягом двох років завершиться будівництво 2 станцій метро на Виноградар

Мер міста Києва Віталій Кличко потішив киян звісткою - протягом двох років завершиться будівництво 2 станцій метро на Виноградар.

Стало відомо, що невдовзі розпочнеться саме будівництво станцій, які називатимуться "Мостицька" та "Проспект Правди", а зараз там тривають підготовчі роботи. Добудовуватимуть зелену гілку метро - Сирецько-Печерську.

Раніше ми писали, що працівниками ПАТ "Київметробуд" проводяться роботи по облаштуванню будівельних майданчиків, необхідних для початку основних робіт з прокладання лінії метро на житловий масив Виноградар.

Наразі підготовлено дві дільниці. Одна з них розташована неподалік від станції метрополітену "Сирець", інша на перетині вулиць Межова та Північно-Сирецька. Обидві ділянки будуть використовуватись для монтажних робіт обладнання, яке задіють під час побудови підземної лінії метро та станції "Мостицька", зокрема тунелепрохіднецького механізованого комплексу Herrenknecht.

Як раніше повідомлялось, представники комунального підприємства "Київський метрополітен" вирішили тимчасово зупинити тендер на будівництво підземки на Виноградар. Причиною стали скарги ТОВ "Будівельна компанія "Адамант", подані до Антимонопольного комітету України.

На сайті системи ProZorro йдеться, що КП відхилило пропозицію "Адамант", оскільки частина документів не відповідала вимогам, частина була відсутня взагалі. 

Київська влада хоче в найближчі 2 роки витратити на розвиток київського метро приблизно 20 мільярдів гривень. Значна частина з них піде на будівництво двох станцій підземки на Виноградар. 

 

 
Коментарі (0)