ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024П.Розенко:«При нормальній роботі механізму монетизації субсидій виграють всі»

П.Розенко:«При нормальній роботі механізму монетизації субсидій виграють всі»

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що монетизація субсидій буде вигідна і споживачам, і надавачам послуг.
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що монетизація субсидій буде вигідна і споживачам, і надавачам послуг. Про це він сказав в ефірі «Українського радіо».
 
«При нормальній роботі механізму монетизації субсидій виграють всі. І споживачі послуг отримають живі кошти на руки, і надавачі цих послуг отримають живі кошти», – зазначив Павло Розенко, нагадавши, що раніше розрахунки з надавачами послуг з боку державного бюджету здебільшого відбувалися через систему взаємозаліків.
 
Павло Розенко зауважив, що отримувачі субсидій, які будуть економити енергоресурси, зможуть використати залишки коштів на власні потреби. Водночас він наголосив на тому, що субсидія – це насамперед цільовий платіж, це цільова допомога держави для сплати за житлово-комунальні послуги. «Тобто людина зобов’язана використати ці кошти насамперед для сплати за надані послуги, а вже економію коштів вона може використати на власні потреби», – пояснив він.
 
«Я переконаний, що 95 відсотків споживачів – це свідомі споживачі, які чудово розуміють, що ці кошти треба спрямовувати на оплату за житлово-комунальні послуги. Але будуть і ті люди, які намагатимуться некоректно їх використовувати. Безперечно, ми зараз відпрацьовуємо і механізми, яким чином убезпечитися від цього. Але люди самі зацікавлені в тому, щоб ці кошти отримувати постійно, а для цього треба сплачувати за житлово-комунальні послуги», – підсумував Віце-прем’єр-міністр. 
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
28 Січня 2019 p. 21:32
Багато осіб непенсійного віку не мають ні зарплати, ні пенсії: звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держустанов; тобто стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від працівників причинам. Тепер у цих безробітних держава вже майже рік, як відібрала субсидію. ---------------------------------------------То мабуть якось нелогічно відібравши заробітну плату відбирати ще й субсидію.