ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГП.Розенко:«Приблизно 3,5 мільйони господарств отримують на сьогодні субсидію у готівці»

П.Розенко:«Приблизно 3,5 мільйони господарств отримують на сьогодні субсидію у готівці»

Субсидію у грошовій формі отримує 3,5 мільйони господарств. Середній розмір виплат субсидій, які отримують люди на руки становить 1 676 гривень.
Станом на 19 березня цього року, субсидію у грошовій формі отримує 3,5 мільйони господарств. Середній розмір виплат субсидій, які отримують люди на руки становить 1 676 гривень. 
 
Про це на вчорашньому засіданні селекторної наради розповів віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
 
“Сьогодні, відповідно до постанови уряду, грошова форма застосовується до одержувачів субсидій, які призначено на поточний опалювальний сезон, починаючи зі жовтня-грудня 2018 року. За нашими підрахунками приблизно 3,5 мільйони господарств отримують на сьогоднішній день субсидію в готівковому вигляді”, - розповів Розенко.
 
Розенко також нагадав, що аналогічні суми люди отримають у квітні та травні 2019 року.
 
Загальна сума нарахованої субсидії у готівковій формі становить 5,7 млрд гривень. 
 
“На сьогоднішній день загальна сума нарахованих готівкою субсидій становить майже 5,7 млрд гривень. Зазначу, що ніякий не додатковий ресурс, це не додаткові видатки з Держбюджету України. У Державному бюджеті передбачено 58 мільярдів гривень на всю систему фінансування субсидій в 2019 році. Тому це поточні виплати”, - розповів віце-прем’єр.
 
За його словами, наразі 1,7 мільярда гривень перераховано в систему "Ощадбанку", і з них вже виплачено 900 мільйонів гривень.
 

Для системи виплат грошових субсидій через Пенсійний фонд було передбачено близько 4 мільярдів гривень, на сьогодні вже виплачено 3 мільярди гривень. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
28 Березня 2019 p. 20:42
Багато українців взагалі не мають ні зарплати, ні пенсії, звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто вони стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від них причинам.------------------------------------------------ А тепер вже майже рік як у цих примусово позбавлених заробітної плати ще й відібрали субсидію... У якій ще країні можлива така турбота про людину?