ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійПішоходам Харкова «загрожують» аварійні балкони

Пішоходам Харкова «загрожують» аварійні балкони

У житлових будинках Харкова налічується більше тисячі аварійних балконів. Вони загрожують життю і здоров'ю людей, і вина в разі НП повністю ляже на власника квартири.

У житлових будинках Харкова виявлено 1082 аварійних балкона. Про це сьогодні повідомив заступник начальника управління з контролю обслуговування житлового фонду КП «Жилкомсервіс» Віталій Зозуля. 

Віталій Зозуля зазначив, що утримання балконів у неналежному стані загрожує життю і здоров'ю людей, і вина в разі НП повністю ляже на власника квартири.
 
Він повідомив, що працівники підприємства регулярно проводять огляд житлового фонду. При обході території вони виявляють аварійні балкони, наприклад, де є відшарування штукатурного шару, прогини плити та інші дефекти. Все це комунальники фіксують, фотографують, після чого починають проводити роботу з мешканцями. Вони видають приписи, розповідають про необхідність ремонту і, в разі аварійного стану балкона, виносять заборону на його користування. Власники квартир, які не ремонтують або не зносять довгий час аварійні балкони, можуть заплатити штраф від 17 до 51 грн. В цьому році вже видали приписи 1045 харків'янам. 
 
«У цьому році вже було три випадки обвалу балконів, на щастя, обійшлося без постраждалих. У Київському районі балкон впав на газову трубу, але служба спрацювала оперативно: приїхали, відключили, протягом дня замінили аварійну ділянку труби. Були і інші випадки, коли постраждала жінка і з множинними переломами потрапила в лікарню. Серед власників таких балконів є і пенсіонери, малозабезпечені, але є й байдужі люди. Заходиш до них в квартиру, бачиш нові склопакети, дорогі телевізори, а люди кажуть, що балконом не користуються, тому нічого не хочуть робити», - зазначив Віталій Зозуля.
 
Він підкреслив, що мешканці повинні поштукатурити балкон, пофарбувати, щоб туди не потрапляла волога, запобігти корозії металу. Якщо ж вони не хочуть ремонтувати аварійний балкон, «Житлокомсервіс» готові за заявою мешканця його демонтувати.
 
Всього у 8 тис. будинках, які знаходяться на балансі КП «Житлокомсервіс», - 348 тис. балконів.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Харкові перерахують березневі тарифи на опалення. Це викликано введенням в місті графіків відключення теплопостачання. Таким чином, в березні містяни заплатять тепло менше.
 
Коментарі (0)