ГоловнаНовини ЖКГТранспортПішоходам столиці убезпечили пересування

Пішоходам столиці убезпечили пересування

У столиці ввели в експлуатацію нову платформу для зупинки електропоїздів. Окрім того, для зручності пасажирів, поблизу відкрили пішохідних тунель.

У Києві на станції «Видубичі» Південно-Західної залізниці відкрили пішохідний тунель та платформу для пасажирів Миронівського напрямку, на якій відтепер будуть зупинятися приміські електропоїзди сполученням Київ-Миронівка-Київ. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту.

Так, новозбудований підземний тунель з’єднав платформу з будівлею автовокзалу. Підземний тунель сприятиме значному полегшенню та гарантуванню безпечного проходження пасажирів, які раніше часто нехтували правилами безпеки та перебігали колії у невстановлених для цього місцях.

Начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин зазначив, що опроцес будівництва був складним через безпосередню близькість діючих залізничних колій та високий рівень ґрунтових вод, що породжували селеві зсуви. Зокрема,  аби уникнути проблем у майбутньому, тунель обладнали насосною станцією для відкачування води.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, робота міської кільцевої електрички буде поліпшуватися відповідно до плану, який міська влада склала з урахуванням потреб киян. Так, планується побудувати або реконструювати об’їзні залізничні колії, що  дозволить ще більше скоротити інтервал руху міської електрички, перетворивши її фактично в кільцеву гілку наземного метро.

 
Коментарі (0)