ГоловнаНовини ЖКГТранспортПісля закриття метро в Києві пасажиропотік у наземному транспорті збільшився на 7%

Після закриття метро в Києві пасажиропотік у наземному транспорті збільшився на 7%

Через закриття на ремонт ділянки синьої гілки метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" пасажиропотік у наземному транспорті столиці збільшився на 6,7%

 

Через закриття на ремонт ділянки синьої гілки метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" пасажиропотік у наземному транспорті столиці збільшився на 6,7%. Про це повідомили у спільноті "Пасажири Києва".

Там зробили інформаційний запит щодо випуску та пасажиропотоку на всіх маршрутах Києва у період до і після закриття цієї ділянки метро. Та підрахували, як змінився пасажиропотік у наземному транспорті.

У районах, де метро не закривалося, завантаженість транспорту зросла на 6,2%. Здебільшого — через те, що зменшився випуск транспорту на постійних маршрутах. 

Навантаження на постійні маршрути з Теремків зросло на 22,6%, але щодо всього міста завантаженість все одно залишається меншою на 6,7%, не дивлячись на проблеми з метро.

Найгірша ситуація — з додатковими маршрутами, на яких завантаженість складає лише 68% порівняно з іншими районами. Це говорить про значну неефективність у розподіленні рухомого складу на користь постраждалого Голосіївського району, — вважають у спільноті "Пасажири Києва".

До закриття метро пасажиропотік у наземному транспорті Києва складав 1044 пасажирів за добу на одиницю транспорту. А на "теремківських" маршрутах він становив 665 пасажирів за добу на одиницю рухомого складу.

Після закриття метро пасажиропотік у муніципальному транспорті зріс до 1112 пасажирів за добу на одиницю транспорту, без урахування "теремківських" маршрутів (автобусів №№ 2М, 38, 60 та тролейбусів №№ 12, 43, 43к). А на "теремківських" маршрутах він збільшився тільки до 815 пасажирів.

Загалом же пасажиропотік у всіх маршрутах наземного транспорту зріс до 815 пасажирів за добу на одиницю рухомого складу.

Тобто закриття метро призвело до загального збільшення навантаження на громадський транспорт міста, але переважно у районах, де метро не закривалося, — зазначили у спільноті.

 

 

 
Коментарі (0)