ГоловнаНовини ЖКГТранспортПункти пропуску на українському кордоні модернізують за кошти ЄС

Пункти пропуску на українському кордоні модернізують за кошти ЄС

Євросоюз надасть Україні кошти на розбудову та модернізацію міжнародних автомобільних пунктів пропуску на кордоні. Допомога надійде завдяки продовженню чотирьох програм прикордонного співробітництва між ЄС та Україною.

Україна отримає 30 млн євро грантової допомоги від Євросоюзу на розбудову та модернізацію міжнародних автомобільних пунктів пропуску на кордоні. Про це йдеться у повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі на офіційній сторінці у Facebook.

Як зазначається, допомогу буде надано завдяки продовженню чотирьох програм прикордонного співробітництва, які нещодавно підписало Міністерство з Єврокомісією.
 
Відтак, кошти використають на подальшу розбудову та модернізацію міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Красноїльськ» і «Дяківці» на українсько-румунському кордоні; «Рава-Руська», «Устилуг-Зосин», «Краківець», «Шегині» та «Ягодин» - на українсько-польському; «Ужгород-Вишнє Немецьке» - на українсько-словацькому; та «Лужанка – Берегшурань» - на українсько-угорському. Також на кордоні з Угорщиною побудують пункт пропуску водного сполучення «Вилок» для байдарочників.
 
«Частина гранту сприятиме розвитку сучасної ІТ-інфраструктури відділів прикордонної та митної служби, зниженню вразливості прикордонних територій від ризику повеней, покращенню забруднень від хімічних звалищ і скидання стічних вод у регіоні Нижнього Дунаю, проведенню експертного оцінювання для інтеграції української і молдавської електричних систем в енергетичну мережу ENTSO-E», - йдеться у повідомленні. 
 
Примітно, завдяки підписаним угодам ЄС продовжив до 31 грудня 2016 року Спільні операційні програми прикордонного співробітництва «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007–2013 роки», «Польща – Білорусь – Україна 2007–2013 роки», «Угорщина – Словаччина - Румунія – Україна 2007–2013 роки» та «Басейн Чорного моря 2007–2013 роки».
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європейський інвестиційний банк виділить 200 млн грн на відновлення комунальної інфраструктури у східних областях України. Завершити проекти по відбудові планують до кінця 2017 року.
 
Коментарі (0)