ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Південний потік» заручився підтримкою нових друзів

«Південний потік» заручився підтримкою нових друзів

Італія має намір лобіювати «Південний потік», доки головує в ЄС. На думку місцевих експертів, це вигідно для диверсифікації маршрутів поставок газу в Європу.

Італія «буде сприяти диверсифікації маршрутів поставок газу в Європу» і вважає необхідним будівництво «Південного потоку». Про це заявив держсекретар з європейських справ уряду Італії Сандро Гоці, - повідомляє «Інтерфакс».

«Ми вважаємо, що «Південний потік» треба будувати, тому що він буде сприяти диверсифікації маршрутів поставок газу в Європу», - зазначив він.

Зазначимо, Італія з 1 липня 2014 року головує в ЄС - відповідно ротації, яка проходить кожні півроку. Таким чином, до кінця 2014 року роботою всіх порад ЄС будуть керувати італійські міністри.

Газопровід «Південний потік», який повинен пройти в обхід території України, буде постачати газ із Росії в Європу. Кінцева точка - газовимірювальна станція в Італії.

Історія «потоку» почалася в 2006 році, коли «Газпром» і італійська Eni підписали угоду про стратегічне партнерство, в результаті чого «Газпром» отримав можливість з 2007 року здійснювати прямі постачання російського газу на італійський ринок.

Діючі контракти на поставку російського газу в Італію продовжені до 2035 року. Італійська Eni є найбільшим після «Газпрому» акціонером «Південного потоку» - їй належить частка в 20%.

 
Коментарі (0)