ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРеалізацію «Південного потоку» наблизили до життя

Реалізацію «Південного потоку» наблизили до життя

Росія зробила крок до незалежності від України як газового транзитера. Адже у Сербії погодилися будувати ділянку скандального газопроводу «Південний потік», реалізація якого суперечить енергетичним нормам Євросоюзу.

У Белграді було підписано контракт з будівництва магістрального ділянки газопроводу «Південний потік» на території Сербії. Його обсяг складає близько 2 млрд євро. Про це повідомила сербська національна газова компанія «Сербіягаз», пишуть «РИА Новости».

Церемонія підписання документа між компаніями «Південний потік «Сербія» і «Центргаз» відбулася у вівторок увечері в офісі «Сербіягаз». Співдиректор «Південного потоку Сербія», голова «Сербіягазу» Душан Баятович, заступник начальника департаменту з управління проектами «Газпрому» Олександр Сиромятін та гендиректор «Центргаза» Станіслав Анікєєв поставили підписи під угодою.

Вони розраховують, що перший газ сербською ділянкою газопроводу піде, як і планувалося, до кінця 2016 року.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», безпрецедентний тиск США і Єврокомісії на учасників проекту з будівництва газопроводу «Південний потік» не зупинив переговори Росії з кожною з країн, де планується прокладання газопроводу.
 
Того ж часу, українська сторона має сумніви, що будівництво «Південного потоку» дійде до активної фази, сумніваються в цьому і у Європі, однак доки Росія веде переговори з цього питання, Україна ризикує втратити статус транзитера газу.
 
Раніше Єврокомісія «заморозила» проект «Південного потоку». Щоб втілити його у життя, потрібно привести умови реалізації «Південного потоку» у відповідність із законодавством ЄС.
 
Коментарі (0)