ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПівнічно-Кримський канал практично перекритий

Північно-Кримський канал практично перекритий

В ОБСЄ стурбовані ситуацією з водою в Криму. Спостерігачі організації констатували, що тимчасова гребля практично перекрила воду в Північно-Кримський канал. Однак, їх переконують у зворотньому - рівень води підвищується.

Тимчасова гребля перекрила надходження більшої частини води в Крим через Північно-Кримський канал. Про це повідомили спостерігачі Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) за підсумками своїх інспекцій Херсонської області в опублікованому на сайті звіті місії.

«Спостерігачі констатували, що тимчасова гребля, що знаходиться в декількох кілометрах перед адміністративним кордоном, відрізала надходження більшої частини води в бік Криму», - йдеться в документі.
 
Спостерігачі відзначають, що влада Херсонської області переконує їх у зворотному. За словами одного з місцевих чиновників, гребля підвищила рівень води в каналі, дозволивши зрошувати посіви на півдні області.
 
«Місцевий чиновник поінформував, що гребля підвищила рівень води в каналі, забезпечивши необхідний рівень для зрошення посівів у південній частині Херсонської області, але це не позначилося на водопостачанні Криму», - розповідають спостерігачі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Херсонській області почалося будівництво технологічного пункту обліку води, яка може подаватися в Крим. За словами голови Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Одарченка, спорудження дозволить абсолютно чітко, майже до літра, враховувати воду, яка може подаватися на півострів. Нагадаємо, 14 травня Північно-Кримський канал почав функціонувати лише для споживачів Херсонської області.
 
Коментарі (0)