ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРаді пропонують допомогти переселенцям з орендним житлом

Раді пропонують допомогти переселенцям з орендним житлом

Депутатам подали на розгляд законопроект, який має на меті посприяти наданню в оренду житла для внутрішньо переміщених осіб. Документ передбачає внесення змін до Податкового кодексу.

У стінах Верховної Ради зареєстровано законопроект № 3844 «Про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо оренди житла внутрішньо переміщеними особами».

Згідно з пояснювальною запискою, метою документу є економічне стимулювання надавати в оренду житло внутрішньо переміщеним особам, а також допомога переселенцям, які винаймають житло, у вигляді податкової пільги.

Зокрема, проектом Закону пропонується внести наступні зміни до Податкового кодексу України:

-    звільнити орендодавців від сплати податку на доходи фізичної особи на кошти, отримані від здачі в оренду житла для внутрішньо переміщеної особи;
-    встановити податкову пільгу для внутрішньо переміщених осіб, які самостійно вирішують свої житлові проблеми, орендуючи житло.

Ініціатори стверджують, прийняття даного законопроекту буде сприяти наданню в оренду житла для внутрішньо переміщених осіб, зупинить дискримінацію за регіональною ознакою, сприятиме інтеграції даних осіб до територіальної громади.

Нагадаємо, нардепам пропонують встановити фіксований розмір адміністративного збору за державну реєстрацію нерухомості, об’єкта незавершеного будівництва задля уникнення завищених розмірів збору. Відповідний законопроект вже зареєстровано під куполом Верховної Ради.

 
Коментарі (0)