ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРада дозволила Порошенку тимчасово призначати членів НКРЕКП

Рада дозволила Порошенку тимчасово призначати членів НКРЕКП

Верховна Рада на вчорашньому засіданні дозволила Президенту України Петру Порошенку тимчасово без конкурсу призначати членів Нацкомісії з питань регулювання електроенергетики та комунальних послуг
Верховна Рада на вчорашньому засіданні дозволила Президенту України Петру Порошенку тимчасово без конкурсу призначати членів Нацкомісії з питань регулювання електроенергетики та комунальних послуг. Парламентарі 233 голосами підтримали відповідний урядовий законопроект.
 
До призначення нових членів Нацрегулятора, відповідно до статті 8 цього Закону та у випадку неправомочності Нацрегулятора, Президент України призначає членів Нацрегулятора у кількості, рівній кількості вакантних посад, до моменту призначення членів Регулятора, обраних за результатами відкритого конкурсного відбору, але не більше, ніж на три місяці.
 
Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з паливно-енергетичного комплексу пропонував парламенту підтримати в цілому законопроект №7342-1, який дозволяє Президенту самостійно доукомплектувати НКРЕКП до конкурсного відбору нових членів регулятора.
 

Законопроект №7342-1 авторства депутатів Олександра Домбровського (БПП), Михайла Бондаря ("Народний фронт") і Юлія Іоффе ("Опозиційного блоку") передбачає, що таким чином президент зможе комплектувати НКРЕКП на термін не більше трьох місяців. 

 
Коментарі (0)