ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРада може «переграти» передачу гуртожитків у комунальну власність

Рада може «переграти» передачу гуртожитків у комунальну власність

Комітетам Верховної Ради пропонують розглянути законопроект, який уточнює порядок прийняття рішення товариствами, до статутних капіталів яких під час приватизації було включено гуртожитки, про передачу таких гуртожитків у комунальну власність.

Комітетам Верховної Ради надано для ознайомлення законопроект № 2589 «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». Відповідний документ передбачає порядок передання у комунальну власність гуртожитків, які були збудовані за радянських часів за загальнодержавні кошти та під час приватизації і корпоратизації та включені до статутних капіталів приватних товариств.

«Зазначений Закон сприяє реалізації житлових права громадян, які не мають власного житла і на законних підставах фактично проживають у гуртожитках та зареєстровані в них більше п’яти років, шляхом безоплатної приватизації жилих і нежилих приміщень у гуртожитках, де вони проживають. Для забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків зазначеним Законом встановлено, що гуртожитки, які були збудовані за радянських часів за загальнодержавні кошти та під час приватизації і корпоратизації та включені до статутних капіталів (фондів) приватних (колективних) товариств (організацій) передаються у власність територіальних громад», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарі пропонують розширити пільги в отриманні кредитів на житло для учасників бойових дій, ветеранів війни та внутрішньо переміщених осіб.
 
 
Коментарі (0)