ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Рада планує заборонити відключення від газу та світла в опалювальний період

Рада планує заборонити відключення від газу та світла в опалювальний період

Заборгованість населення за електроенергію станом на кінець січня 2018 року становила 4 млрд грн, за газопостачання – 13 млрд грн.

Заборгованість населення за електроенергію станом на кінець січня 2018 року становила 4 млрд грн, за газопостачання – 13 млрд грн. 

Голова парламентської групи «Воля народу» Ярослав Москаленко зареєстрував у парламенті постанову, якою передбачається введення заборони на відключення від електроенергії та газопостачання споживачів у період опалювальних сезонів (15 жовтня - 15 квітня) до середини квітня 2020 року. 

Про це йдеться в оприлюдненому на сайті Верховної Ради тексті постанови №8108 від 12 березня 2018 року «Про встановлення тимчасового мораторію на відключення населення України від послуг з постачання електроенергії й газу під час опалювального періоду». 

«Тимчасово, на час опалювального періоду (15 жовтня - 15 квітня), встановити мораторій на відключення таких споживачів електричної енергії та послуг з газопостачання (крім випадків проведення ремонтних і профілактичних робіт, ліквідації наслідків аварій або дії обставин непереборної сили): фізичних осіб, які використовують електричну енергію та природний газ для побутових потреб; соціальних установ й охорони здоров'я; навчальних закладів», - сказано в тексті постанови. 

Відзначається, що постанова набирає чинності з дня її ухвалення і діє до 15 квітня 2020 року. Документом передбачається заборона на відключення електроенергії і припинення газопостачання компаніями незалежно від форми власності. 

Проект постанови 13 березня було направлено до профільного парламентського комітету на розгляд. 

Нагадаємо, заборгованість населення за електроенергію станом на кінець січня 2018 року становила 4 млрд грн, за газопостачання - 13 млрд грн.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
17 Березня 2018 p. 00:38
"Заборгованість населення за електроенергію станом на кінець січня 2018 року становила 4 млрд грн, за газопостачання – 13 млрд грн."--------------------------------------------------------------------------------Споживачі вчасно і в повному обсязі вносили оплату за компослуги і раптом стали "боржниками". Чи може таке бути? Виявляється, може. ----------------------------------------------------------------Наприклад, "Євро-Реконструкція" вже котрий місяць не зараховує внесену ще в серпні 2017 року плату за гарячу воду. Споживач вніс плату і має чек, але "Євро-Реконструкція" вперто продовжує цю суму у наступних платіжках зазначати як "борг". Неодноразові звернення на "гарячу лінію" кол-центру 15-51 із цього приводу не допомогли. Із розмови з диспетчером я зрозумів, що їм ці гроші надійшли , але вони їх вирішили вкрасти. А кол-центр, виходить, покриває крадіїв. І таких обкрадених, мабуть, дуже багато.
Володимир Нечай
19 Березня 2018 p. 11:26
Країна, в якій політики, в змаганні між виборцем та суб'єктом створення додаткової вартості, надають перевагу виборцю, швидко залишиться сам на сам з пенсіонерами (виборцями, які не створюють додаткової вартості. Успіхи цих політиків видно у статистиці трудової еміграції.Вважаєте, що кредитування комунальних потреб населення на 6 місяців не є економічною перешкодою? Вважайте далі!