ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняРада проголосувала за проект «Питна вода України»

Рада проголосувала за проект «Питна вода України»

Верховна Рада затвердила соцпрограму «Питна вода України», розраховану на 2022 – 2026 роки. Законопроєкт No5723 схвалило понад 300 нардепів

Верховна Рада затвердила соцпрограму «Питна вода України», розраховану на 2022 – 2026 роки. Законопроект No5723 схвалило понад 300 нардепів.

Цей проект має на меті забезпечити сталий розвиток та реконструкцію систем централізованого водопостачання та водовідведення українських міст та сіл, а також забезпечити громадянам доступ до якісної питної води у необхідному обсязі.

Гроші на розвиток задуму візьмуть частково з державного та місцевого бюджетів, а також із Держфонду регіонального розвитку та водного господарства, залучать інвесторів.

Так, за чотири наступні роки на це пропонують спрямувати понад 12 мільярдів. Будуть збудовані водозабірні споруди, станції очищення води, водопровідні мережі, а також лабораторії контролю якості питної води, додають автори законопроекту.

Відомо, що на сьогоднішній день послугами централізованого водопостачання у всіх областях користується близько 100% населення. Централізоване водопостачання знаходиться у 99% міст, у 90% – СМТ, а також 30% – у селах.

Однак у 69% населення є доступ до централізованого водопостачання, 48% – до централізованого водовідведення. У дев'яти областях країни використовують привізну воду, що становить близько 270 тисяч громадян. 

 
Коментарі (0)