ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРада розширила можливості для учасників ринку електроенергії

Рада розширила можливості для учасників ринку електроенергії

Із закону "Про ринок електроенергії" виключили пункт, який забороняв продавати імпортовану з країн не членів Енергетичного Співтовариства електроенергію

Із закону "Про ринок електроенергії" виключили пункт, який забороняв продавати імпортовану з країн не членів Енергетичного Співтовариства електроенергію.

Україні дозволили за двосторонніми договорами купувати електроенергію у країн, які не є членами європейського Енергетичного співтовариства.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії" підтримали 265 нардепів, передає "Інтерфакс".

Правку про ядерну енергію вніс голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус. Із закону "Про ринок електроенергії" виключили пункт, який забороняв продавати імпортовану з країн-нечленів Енергетичного співтовариства електроенергію тільки на ринках "на добу вперед" і балансуючому ринку.

За словами Геруса, це позитивно вплине на конкуренцію на ринку електроенергії. Дасть можливість знизити тарифи для промислових споживачів.

Нагадаємо, з липня в Україні ввели нову модель ринку електроенергії. Реформа енергоринку – виконання зобов'язань України перед Євросоюзом. Вона передбачає перехід до конкурентного механізму формування ціни на електрику. Ринок електроенергії був введений у т. зв. "захищеному режимі" - правила купівлі-продажу електроенергії на РДВ і ВДР припускають 0-місячний перехідний період, протягом якого виробники електроенергії в заявках на її продаж повинні застосовувати ціну, що не перевищує максимальне значення середніх цінових показників за останні 3 місяці до запровадження нової моделі ринку.

 

 
Коментарі (0)