ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Раді вирішили "порізати" фінансування субсидії на кілька мільярдів гривень

У Раді вирішили "порізати" фінансування субсидії на кілька мільярдів гривень

На своєму засіданні, 2 вересня, комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав зменшення субсидій на оплату житлово-комунального господарства на 2,1 млрд грн

На своєму засіданні, 2 вересня, комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав зменшення субсидій на оплату житлово-комунального господарства на 2,1 млрд грн.

Про це повідомив в Telegram нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Йдеться про зміни в держбюджеті на 2020 рік.

"Бюджетний комітет тільки що підтримав зміни до держбюджету (законопроект №3991), який передбачає зменшення субсидій на оплату житлово-комунального господарства на 2 млрд 159 млн гривень", - повідомив Гончаренко.

Нардеп також підкреслив, що ці гроші будуть розподілені між Державним бюро розслідувань, Міністерством юстиції, обласними держадміністраціями, Міністерством енергетики та частина виділена на будівництво доріг.

«А тепер слідкуйте за руками - з вересня вартість газу зросла на 45% і він буде дорожчати. Але замість того, щоб збільшити субсидії і допомогти малозабезпеченим громадянам, Слуги забирають гроші у бідних і відправляють на ДБР!», - підсумував Гончаренко.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада у другому читанні прийняла закон щодо врегулювання тарифу на постачання електроенергії багатоквартирному будинку. 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
05 Вересня 2020 p. 22:09
Cубсидія - це не що інше як часткова компенсація державою знецінення національних грошей, бо не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші, лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. А субсидія помякшує зростання тарифів , тобто, інфляцію гривні.---------------------------------- Але субсидія , на відміну від інфляції, попадає далеко не всім, тобто, держава комусь компенсує знецінення гривні, а іншим - не компенсує.
Коля Пухов
05 Вересня 2020 p. 22:11
То  припиніть  знецінювати   гривню  і  не  треба  вже  буде  ніяких  субсидій. ---------------------- І  скільки  працівників  так  званого  соцзахисту  відразу  вивільниться!
Коля Пухов
05 Вересня 2020 p. 22:30
Подвійна вигода виходить від повного скасування субсидій. Але ж перед тим треба зупинити інфляцію гривні - от де дійсно проблема!------------------------У 1991 році усім здавалося, що через десяток років Україна стане в один ряд з такими розвиненими державами, як Японія чи ФРГ, а ще через десяток - може їх і обжене..., але почалася гіперінфляція, зупинилися заводи і фабрики - усе пішло навпаки сподіванням.