ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРада виділила гроші на остаточну консервацію ЧАЕС

Рада виділила гроші на остаточну консервацію ЧАЕС

ВР виділила з бюджету близько 3 млрд грн для закриття ЧАЕС до 2020 року. За відповідне рішення проголосували 229 нардепів

ВР виділила з бюджету близько 3 млрд грн для закриття ЧАЕС до 2020 року. За відповідне рішення проголосували 229 нардепів.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак сказав, що потрібно виконати не тільки пункти програми, але і нові заходи. Так в міністерстві екології передбачають не тільки закриття ЧАЕС, а й введення в роботу нової арки укриття і багато іншого.

Семерак заявив, що гроші на ці потреби передбачено в держбюджеті

Заплановано запустити сухе сховище для використаного ядерного палива, завод з переробки рідких відходів, комплекс для твердих відходів і охолоджувач. Остап Семерак повідомив, що гроші на ці потреби передбачено в бюджеті на 2019 рік. Точної суми міністр не озвучив.

"Україна Нова" писала, що в Чорнобилі відкрили сонячну електростанцію. У Чорнобилі в ста метрах від саркофага з реактором побудували сонячну електростанцію. Про це пише Reuters. Неподалік від Чорнобильської АЕС запустили першу сонячну електростанцію під назвою Solar Chernobyl. Цей комплекс складається з 3800 панелей. На реконструкцію залізниці в Чорнобилі буде виділено мільярд гривень. Напередодні кабінетом міністрів був затверджений проект по ремонту залізничної колії в Чорнобильській зоні, а саме в Київській області.

 

 
Коментарі (0)