ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРада взялася за перевірку тарифів ЖКГ

Рада взялася за перевірку тарифів ЖКГ

Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка буде перевіряти діяльність природних монополій з енерго-, газо - і водопостачання. ТСК розбереться, де в складі тарифів є реальні витрати, а де – корупційна складова.

Народні депутати проголосувати за проект постанови № 4058а «Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки дотримання законодавства в сфері державного регулювання природних монополій та суміжних ринків щодо енерго-, газо-, тепло- та водопостачання». Відповідне рішення підтримали 150 народних обранців з 150 необхідних. Про це йдеться на сайті Верховної ради.

У пояснювальній записці йдеться, що основне завдання тимчасової слідчої комісії полягатиме у перевірці дотримання законодавства в сфері державного регулювання природних монополій та суміжних ринків щодо енерго-, газо-, тепло- та водопостачання.
 
Головою комісії пропонується обрати народного депутата України Олександра Чубатенка (фракція «Батьківщина»), заступником голови комісії - народного депутата України Ярослава Дубневича (фракція «Удар»).
 
Раніше голова фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв виступив ініціатором створення відповідної комісії. За його словами, вона буде розбиратися, «де в складі тарифів є реальні витрати на енерго-, газопостачання і тепло, а де закладена корупційна складова, щоб мінімізувати майбутнє підвищення тарифів».
 
Коментарі (0)