ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняРаду спонукають покращити інвестклімат за рахунок містобудування

Раду спонукають покращити інвестклімат за рахунок містобудування

Раді пропонують скоригувати граничний розмір пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту замовників будівництва промислових та сільськогосподарських об’єктів до 1%. Нардепи сподіваються так покращити інвестиційний клімат держави.

Нардепи пропонують покращити інвестиційний клімат в державі за рахунок коригування граничного розміру пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту замовників будівництва об’єктів промисловості та сільського господарства. Відповідний проект Закону днями було зареєстровано у Верховній Раді групою депутатів за номером 4108.

Зокрема, згідно з пояснювальною запискою, цим документом передбачається абзац другий ч. 6 статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» доповнити пунктом 3, яким для  будівництва об’єктів промисловості та сільського господарства встановити граничний розмір пайової участі в 1% за умови, якщо необхідні для їх забезпечення об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури є власністю замовника будівництва та/або такі об’єкти не створюють додаткового навантаження на інженерно-транспортну інфраструктуру населеного пункту. 
 
При цьому, наявність або відсутність додаткового навантаження на інженерно-транспортну інфраструктуру населеного пункту пропонується визначати у проектній документації.
 
Прийняття цього законопроекту, переконані нардепи, впливатиме на покращення інвестиційного клімату в державі, сприятиме розвитку промисловості, сільського господарства та інших сфер господарювання, освоєнню нових ринків.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше у Верховній Раді було зареєстровано проект Закону, яким пропонується відновити програму «Власний дім». Для цього парламентарі мають дати згоду на  виділення 1 млрд грн з Держбюджету.
 
Анастасія Люк
 
Коментарі (0)