ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРахунки Київенерго арештовані через штрафи «Нафтогазу»

Рахунки Київенерго арештовані через штрафи «Нафтогазу»

Виконавча служба заарештувала рахунки Київенерго через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України» за газові борги 2014-2015 рр., які, як стверджує компанія, були сплачені в повному обсязі.

На сьогодні санкції «Нафтогазу» перевищують 1,5 млрд грн. З них 1,2 млрд грн розглядаються в судах, а 372 млн грн стали причиною арешту всіх рахунків компанії.

На сьогодні в Україні арештовано рахунки 104-х теплокомуненерго (ТКЕ). Загальна сума нарахованих НАК «Нафтогаз України» штрафів перевищує 10 млрд грн, з яких 4,4 млрд грн знаходяться у виконавчому провадженні.

Арешт рахунків Київенерго та інших енергокомпаній означає повне блокування їх господарської діяльності. Компанії не можуть виконувати зобов'язання з підготовки тепломереж до опалювального сезону, проводити необхідні ремонтні роботи та реконструкції теплового та електричного господарства, виплачувати податки й зарплати. Водночас затримки розрахунків українських енергокомпаній за газ знаходяться переважно в площині регулювання галузі. Основні з них – несвоєчасна компенсація різниці в тарифах, затримки фінансування держбюджетом пільг та субсидій, незбалансована нормативна база з розрахунками за газ, тепло- й електроенергію, а також борги всіх категорій споживачів за спожите тепло та електрику.

 
Коментарі (0)