ГоловнаНовини ЖКГПодіїРахункова палата «перерахує» премію Нафтогаза за перемогу в Стокгольмському арбітражі

Рахункова палата «перерахує» премію Нафтогаза за перемогу в Стокгольмському арбітражі

Рахункова палата України у другому півріччі 2018 роки проведе аудит премії в $ 46,3 млн, яку призначила наглядова рада НАК «Нафтогаз України» співробітникам компанії
Рахункова палата України у другому півріччі 2018 роки проведе аудит премії в $ 46,3 млн, яку призначив наглядова рада НАК «Нафтогаз України» співробітникам компанії за їх внесок в перемогу в судовому позові з Газпромом у Стокгольмському арбітражі, про це написав на своїй сторінці в Facebook глава Рахункової палати Валерій Пацкан.
 
Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж присудив Газпрому виплату штрафу в розмірі $ 4,6 млрд. За підсумками рішень двох арбітражних суперечок на поставку і транзит газу "Газпром" зобов'язаний доплатити НАК "Нафтогаз України" $ 2,56 млрд.
 
В кінці травня наглядову раду "Нафтогазу України" вирішив преміювати 41 співробітника компанії на загальну суму $ 46,3 млн, або 1% суми штрафу, за внесок в перемогу за підсумками тяжби з "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі. З цієї суми буде виплачено податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад $ 9 млн.
 
За інформацією прес-служби НАК «Нафтогаз України», була виплачена перша частина премій на суму $ 20,7 млн ​​(541 млн грн), що відповідає 1% обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік. Решта премії виплачуватимуться протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з Газпрому залишку виграшу ($ 2,6 млрд).
 
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман просив наглядову раду НАК переглянути таке рішення, назвавши його "перегином", але отримав відмову.
 
Генпрокурор Юрій Луценко повідомив ЗМІ, що прокуратура в рамках відкритої кримінальної справи також перевірить законність присудження такої премії.
 
Коментарі (0)