ГоловнаНовини ЖКГТранспортРахункова палата не задоволена темпами будівництва метрополітену

Рахункова палата не задоволена темпами будівництва метрополітену

Однією з основних причин ситуації, що склалася, є неналежна нормативна база. Зокрема, Мінінфраструктури не розробило державної цільової програми розвитку метрополітенів, а КМДА відповідної міської програми, незважаючи на те, що столичний метрополітен є ко

Колегія Рахункової палати за матеріалами проведеного аудиту щодо спрямування та використання у 2010-2011 роках коштів на будівництво і розвиток Київського метрополітену констатувала, що діяльність Міністерства інфраструктури України, Міністерства фінансів України, Київської міської ради і міської державної адміністрації з розбудови столичного метрополітену була неефективною і нескоординованою, виконання запланованих заходів здійснювалося на низькому організаційному рівні.

Такий стан справ гальмує розвиток міської інфраструктури та соціально-економічний розвиток столиці, не сприяє поліпшенню її іміджу, особливо напередодні Євро-2012.

Про це «У.К.» повідомили у  прес-службі Рахункової палати.

Як зазначають аудитори, однією з основних причин ситуації, що склалася, є неналежна нормативна база. Зокрема, Міністерство інфраструктури не розробило державної цільової програми розвитку метрополітенів, а київська міська влада - відповідної міської програми, незважаючи на те, що столичний метрополітен є комунальною власністю. Кошти із міського бюджету на розбудову об'єктів метрополітену, закупівлю нових вагонів виділялися в недостатніх обсягах, а кредитні ресурси взагалі не залучались. У результаті розвиток цього найефективнішого виду громадського транспорту гальмується, низка проектів не реалізується.

Перевіркою встановлено, що в 2010-2011 роках видатки із державного і столичного бюджетів спрямовувались на будівництво лише одного об'єкта - дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії від станції «Либідська» до станції «Виставковий центр». При цьому з державного бюджету на її зведення спрямовано сто відсотків запланованих коштів (1 млрд 205 млн грн), а з міського бюджету м. Києва - лише 41,5% від передбачених 211,4 млн грн.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)