ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРегіони пасивно працюють над освоєнням субвенцій

Регіони пасивно працюють над освоєнням субвенцій

Мінрегіон передав до Міністерства фінансів лише 46% субвенції на погашення заборгованості у різниці в тарифах підприємств теплопостачання та водопостачання, передбаченої в бюджеті на 2015 рік.

Державним бюджетом на 2015 рік було передбачено 5,6 млрд грн субвенції на погашення заборгованості у різниці в тарифах підприємств теплопостачання та водопостачання. Мінрегіоном вже передано до Міністерства фінансів 2,597 млрд грн. Про це повідомила директор Департаменту економіки систем життєзабезпечення  Наталія Хоцянівська.

«Мінрегіоном вже передано до Міністерства фінансів 46% або 2,597 млрд грн. Незважаючи на те, що майже половина субвенції освоєна, окремими регіонами надано дуже незначні суми до складених договорів і наданих реєстрів. Так, Донецькою областю лише 27%, Київською – більше 18%, Луганська – 9%, Одеська – 19%, Харківська – 32%, понад 90% на сьогодні використано розподіленої субвенції  Закарпатською областю, Кіровоградською, Львівською, Чернівецькою, Чернігівською, м. Києвом», - сказала вона.

Як йдеться у повідомленні, ті ресурси які заявляють деякі області для збільшення субвенції зрозумілі. Наприклад, в Києві на сьогодні 100% освоєно і є ще непокрита різниця в тарифах, тому місто направило до Мінрегіону запит для розподілу цієї суми.

«Але не зрозумілі підстави, наприклад, по Донецькій області. Якщо вона на сьогодні не використовує наданий ресурс, то на підставі чого виникла необхідність ще в додаткових понад 600 млн грн. В цілому 4 регіони - Дніпропетровськ, Луганськ, Херсон та Одеса відмовилися від використання субвенції  в обсязі 836 млн.  Додаткового  ресурсу попросили 13 регіонів на суму  1,585 млрд грн. Нажаль, немає джерела для забезпечення 100% необхідності областей. Тому прийнято рішення перерозподілити наявні кошти пропорційно областям відповідно до потреби та наявної заборгованості», - зазначила Наталія Хоцянівська.

Нагадаємо, Уряд звільнить громадян, котрі користуються централізованим опаленням від переплати за тепло в опалювальний сезон. Тепловиків зобов’язали встановлювати розрахунки за опалення відповідно до температурних режимів. Відповідне рішення про внесення змін до Постанови №630 було ухвалено Кабінетом Міністрів.

 
Коментарі (0)