ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаРегіони не поспішають ставати на лічильник

Регіони не поспішають ставати на лічильник

Попри поставлені завдання, котельні у 8 регіонах країни досі повністю не оснащені приладами обліку тепла. Не краща ситуація і зі встановленням приладів обліку на водопровідно-каналізаційних підприємствах.

Не зважаючи на те, що у минулому році було взято курс на стовідсоткове оснащення джерел теплогенерації приладами теплового обліку, у 8 регіонах України це завдання досі не виконане. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

За словами Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, наразі прилади обліку тепла встановлені на 97% підприємств. Найповільніше цей процес йде в Одеській та Сумській областях, де встановлено лише 67% та 82% лічильників тепла відповідно. Також прискорити встановлення лічильників тепла мають Крим (94,8%), Донецька (96,9%), Запорізька (92,6%), Київська (99,2%), Луганська (95,4%) області та місто Київ (97,6%).

При цьому Олександр Вілкул зауважив, що приладами обліку води і стоків оснащено 64% (води – 68,1%, стоків – 37,4%) водопровідно-каналізаційних підприємств.  Стовідсотково обладнані такими приладами тільки підприємства 4-х регіонів - Рівненської, Харківської, Черкаської областей та міста Києва. На підприємствах Донецької області цей показник складає 35%, Львівської - 38%, Київської - 40%,  Волинської - 52,3%.  

Нагадаємо, станом на кінець вересня у Мінрегіоні заявляли, що стовідсоткове оснащення котелень приладами обліку теплової енергії, а підприємства водопровідно-каналізаційного господарства - приладами технологічного обліку води і стоків завершили 15 регіонів: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська області.

 
Коментарі (0)