ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійРегіони підвищуватимуть планку з озеленення

Регіони підвищуватимуть планку з озеленення

Цієї весни озеленення регіонів збільшиться на 10% у порівнянні з минулим роком. У Мінрегіоні бачать таку необхідність.

У Мінрегіоні мають намір підвищити рівень озеленення населених пунктів. За словами в.о. Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, цієї весни необхідно запланувати до висадження на 10% більше дерев і кущів, ніж минулого року, - зазначають у прес-службі відомства.

«Кожен населений пункт України має бути прибраний і озеленений. Прошу місцеві органи виконавчої влади разом з  органами місцевого самоврядування відповідально віднестися до підготовки та планування заходів з благоустрою територій», - наголосив Міністр.

Геннадій Темник нагадав, що у 2013 році в рамках проведення весняного місячника з благоустрою було висаджено понад 4 млн дерев та понад 1 млн кущів.

Загалом у заходах з благоустрою минулоріч взяло участь майже 30 тис. населених пунктів, близько 180 тис. підприємств різних форм власності та громадських організацій і понад 7 млн осіб, з яких понад 1,5 млн осіб – студентська та учнівська молодь.

Результат - прибрано понад 573 млн кв. м прибудинкових територій, близько 12 тис. парків та скверів, майже 245 тис. км  вулиць і доріг, понад 32 тис. кладовищ та  майже 25 тис. братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, очищено від сміття понад 55 тис. кв. м берегів водойм. Крім того, в ході акції ліквідовано понад 32 тис. несанкціонованих сміттєзвалищ, прибрано майже 10 тис. кв. м газонів та впорядковано понад 18 млн кв. м квітників.

 
Коментарі (0)