ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРегіони просять у Києва віялових відключень електроенергії

Регіони просять у Києва віялових відключень електроенергії

Влада у регіонах просить Київ запровадити віялові відключення електроенергії замість аварійних. Кажуть – в такому випадку можна буде попереджати населення про відсутність світла, а не влаштовувати «сюрпризи».

Виконувач обов’язків хмельницького міського голови, секретар міськради Костянтин Чернилевський звернувся до Президента, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради, Міністра енергетики та вугільної промисловості з проханням запровадити у Хмельницькому систему віяльних відключень. Про це повідомляє прес-служба міськради, зіславшись на текст листа.

Пан Чернилевський вказує, що з 1 грудня в Хмельницькому запроваджено графіки аварійних відключень електроенергії. Однак, внаслідок цього, без попереджень, по кілька разів на день, відключається 20-25 % споживачів, одні і ті ж райони міста.
 
«Вибірковий підхід разом із непрогнозованими часом та тривалістю відключень електроенергії, призводить до несправності у роботі побутових приладів, ліфтів, систем індивідуального опалення тощо, викликає справедливе обурення громадян і працівників промислових підприємств, створюючи соціальну напругу серед населення міста», – наголосив він.
 
Натомість запровадження системи віяльних відключень, на думку секретаря міськради, дасть можливість відключення конкретних споживачів не більше двох годин на добу, відключення будуть застосовані до всіх споживачів, крім об’єктів життєзабезпечення та об’єктів соціальної сфери.
 
«Про графік віяльних відключень можна буде завчасно поінформувати населення міста та об’єкти промислової сфери, що дозволить громадянам міста планувати свій побут, а підприємствам – свій робочий графік», – заявив пан Чернилевський.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українці змушені будуть терпіти аварійні графіки відключення електроенергії до кінця зими. Чиновники заявляють, що Україна не перезимує зі світлом, якщо ввести штатну ситуацію в країні.
 
Коментарі (0)