ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Регіони прозвітували про 100% підключення до тепла житлових будинків

Регіони прозвітували про 100% підключення до тепла житлових будинків

Усі 24 обласні державні адміністрації прозвітували про 100% підключення тепла у житловому секторі. Аналогічний показник – у закладах охорони здоров’я.
Усі 24 обласні державні адміністрації прозвітували про 100% підключення тепла у житловому секторі. Аналогічний показник – у закладах охорони здоров’я. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій.
 
"Усі обласні державні адміністрації прозвітували про підключення до теплопостачання 100% житлового фонду та медичних закладів", – говориться у повідомлені пресслужби міністерства.
 
Водночас, зараз треба подбати про те, якими будуть майбутні опалювальні сезони, й активніше працювати над підвищенням енергоефективності будівель. 
 
У Мінрегіоні додали, що вартість тепла та гарячої води у цьому опалювальному сезоні для населення зростити "не мають". Це – умова, яка зафіксована в Меморандумі щодо сталого проходження опалювального сезону, й регіони мають її дотримуватися. Голови ОДА, як вказано, мають доручення тримати це питання на контролі.
 
Згідно з Меморандумом у цьому осінньо-зимовому періоді передбачено ціну на газ для виробників тепла (ТКЕ) для населення — 7 420 грн за тис куб. м з ПДВ (згідно з трирічним договором постачання природного газу, запропонованим Нафтогазом у межах Обсягу I "Фіксований"). Для бюджетних установ та релігійних організацій зафіксована ціна 16,4 грн за куб. м з ПДВ.
 

 

 
Коментарі (0)