ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРегулятор оштрафував п'ять компаній за зловживання на енергоринку

Регулятор оштрафував п'ять компаній за зловживання на енергоринку

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, застосувала максимальний штраф 1 млн 700 тис. грн до п'яти трейдерів

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, застосувала максимальний штраф 1 млн 700 тис. грн до п'яти трейдерів – ТОВ "ТЕТ груп" Віталія Бутенка, колишнього комерційного директора групи ДТЕК, Запорізького енергетичного альянсу, ЄЕ енергії Дмитра Фірта Енерджі та Св. Енерджі.

Трейдерів покарали за порушення вимог законодавства у сфері функціонування ринку електричної енергії, йдеться у прес-релізі регулятора.

За результатами перевірок встановлено, що зазначені компанії-трейдери порушили вимоги ліцензійних умов провадження господарської діяльності щодо трейдерської діяльності та з постачання електричної енергії споживачу, інших нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку.

Також вони, за даними регулятора, не дотримувалися обмеження загального (максимального) обсягу продажу електричної енергії на ринку "на добу вперед" у розрахунковому періоді (місяці) у розмірі до 10 відсотків від зареєстрованого обсягу купівлі електричної енергії за двосторонніми договорами у виробників електричної енергії та /або гарантованого покупця у відповідний період.

Крім того, встановлено, що трейдери укладали договори, які містять положення, що суперечать Закону України "Про ринок електричної енергії".

Порушники також не дотримувалися обов'язку здійснювати купівлю-продаж електричної енергії за двосторонніми договорами та на організованих сегментах ринку електричної енергії відповідно до закону про ринок електроенергії, зазначають у НКРЕКУ.

 

 

 
Коментарі (0)