ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРегулятор знизив на третину тариф для «Укрінтеренерго»

Регулятор знизив на третину тариф для «Укрінтеренерго»

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), затвердила зниження з 1 жовтня тарифу на послуги ДП «Укрінтеренерго», що виконує роль постачальника «останньої надії» (ППН)

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), затвердила зниження з 1 жовтня тарифу на послуги ДП «Укрінтеренерго», що виконує роль постачальника «останньої надії» (ППН).

Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 9 вересня, передає енергореформи.

«Встановити тариф на послуги постачальника останньої надії на IV квартал 2020 року на рівні 239,28 грн / МВт-год (без ПДВ)», - йдеться в постанові регулятора.

Новий тариф на послуги ППН був розрахований на підставі даних про фактичні ціни на електричну енергію на ринку «на добу вперед» (РСВ) в липні-серпні.

Тариф «Укрінтеренерго» на третій квартал становив 377,19 грн / МВт-год без ПДВ.

Нагадаємо, що в грудні 2018 року Кабінет Міністрів призначив «Укрінтеренерго» в якості постачальника «останньої надії» (ППН) з введенням першого етапу ринку електроенергії.

Протягом січня-березня 2019 року підприємство було змушене здійснювати постачання електроенергії ряду компаній з низькою платіжною дисципліною.

У жовтні 2019 року Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища визнало, що «Укрінтеренерго» фактично є банкрутом.

 

 
Коментарі (0)