ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРегуляторна служба не може оскаржити рішення Кабміну про підвищення ціни на газ

Регуляторна служба не може оскаржити рішення Кабміну про підвищення ціни на газ

Державна регуляторна служба не може оскаржити постанову Кабінету міністрів про підвищення ціни на газ для населення з 1 листопада
Державна регуляторна служба не може оскаржити постанову Кабінету міністрів про підвищення ціни на газ для населення з 1 листопада, це розповіла глава служби Ксенія Ляпіна.
 
Закон про засади регуляторної політики в сфері господарської діяльності не дозволяє службі оскаржувати рішення Кабміну, які вже ухвалені, зазначила вона.
 
Тобто, служба не має жодних повноважень будь-яким чином впливати на ситуацію.
 
"За статтею 29 цього закону ми маємо такі повноваження лише щодо рішень служб, міністерств, а щодо рішень Кабміну таких повноважень немає. Ми можемо аналізувати урядові проекти лише на стадії їх підготовки. Якщо постанова прийнята і набула чинності, повноважень оскаржувати його у нас немає", - сказала Ляпіна.
 
Нагадаємо, після схваленням Кабінетом міністрів України проекту документу про підвищення вартості ціни на газ для населення з 1 листопада 2018 року на 23,5% до 8550 грн за тис. куб.м, Державна регуляторна служба України заявила, що не погоджувала проект постанови Кабміну щодо підвищення ціни газу для населення.
 

Регуляторна служба дійшла висновку, що нова редакція постанови про підвищення цін на газ «не відповідає досягнутим раніше збалансованим домовленостям між учасниками ринку природного газу». 

 
Коментарі (0)