ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРегуляторна служба не погоджує постанову Кабміну про підвищення ціни на газ

Регуляторна служба не погоджує постанову Кабміну про підвищення ціни на газ

Державна регуляторна служба України не погодила проект постанови Кабінету міністрів щодо підвищення ціни газу для населення
Державна регуляторна служба України не погодила проект постанови Кабінету міністрів щодо підвищення ціни газу для населення, така інформація розміщенна на сайті відомства.
 
«Прийняття проекту порядку в запропонованій редакції може призвести до монополізації ринку природного газу НАК Нафтогаз України, невиконання Україною її зобов'язань за договором про заснування Енергетичного співтовариства», - йдеться в повідомлені.
 
Державна регуляторна служба відзначає, що в документі відсутній аналіз впливу на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб'єктів господарювання, громадян та держави, а також обґрунтування відповідності проекту принципам регуляторної політики. 
 
У ДРС пояснюють, що в аналізі уряд повинен вказати цілі державного регулювання, очікувані результати від постанови, механізми і заходи, які забезпечать досягнення цілей тощо.
 
Відповідно до Закону про регуляторну політику, кожен проект повинен бути оприлюднений «з метою отримання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань», що не було зроблено. 
 
Крім того, Регуляторна служба дійшла висновку, що нова редакція постанови про підвищення цін на газ «не відповідає досягнутим раніше збалансованим домовленостям між учасниками ринку природного газу».
 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив проект документа про підвищення вартості ціни на газ для населення з 1 листопада 2018 року на 23,5% до 8550 грн за тис. куб.м 

 
Коментарі (0)