ГоловнаГоловнеЖитлоРеєстрацію нерухомості чекає оцифровка

Реєстрацію нерухомості чекає оцифровка

Перенесення інформації про держреєстрацію нерухомості з паперових носіїв БТІ у електронний вигляд займе як мінімум 2 роки.

Державна реєстраційна служба розраховує перенести інформацію з реєстрових книг Бюро технічної інвентаризації на електронні носії інформації протягом 2 років. Однак, такий перехід відбудеться лише у випадку прийняття Верховною Радою відповідних законодавчих змін, та при достатньому фінансуванні.

«За цією інформацією оцінюємо, що буде необхідно близько двох років, щоб оцифрувати ці записи при належному фінансуванні», - повідомив голова «Укрдержреєстру» Дмитро Ворона, інформує «Інтерфакс Україна».

За його словами, відомство також розробляє законодавчі зміни для оперативного наповнення державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформації з чотирьох окремих реєстрів, що діяли до 1 січня 2013года.

Пан Ворона також повідомив, що «Укрдержреєстр» погодив відповідний законопроект з усіма зацікавленими відомствами та висловив сподівання на прийняття документів у найближчі терміни.

Як повідомляла «Україна Комунальна», з 1 січня поточного року в Україні створено «Укрдержреєстр», до якого перейшла від БТІ функція державної реєстрації прав на нерухомість, тоді як функція проведення техінвентарізаціі зберігається за БТІ.

 
Коментарі (0)