ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїРеконструкція Поштової площі призвела до газової аварії

Реконструкція Поштової площі призвела до газової аварії

22 вересня в 22:29 в диспетчерську службу компанії «Київгаз» надійшла інформація, що при виконанні бурових робіт по установці опори для нового мосту компанією «Борен-А» було пошкоджено газопровід середнього тиску

У центрі столиці минулої ночі стався серйозний витік газу.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Київгаз».

Як зазначено у повідомленні, 22 вересня в 22:29 в диспетчерську службу компанії «Київгаз» надійшла інформація, що за адресою: Поштова площа (навпроти Річкового вокзалу) при виконанні бурових робіт по установці опори для нового мосту компанією «Борен-А» було пошкоджено газопровід середнього тиску діаметром 225 мм. Через 10 хвилин на місце аварії прибула бригада аварійно-відновлювальних робіт «Київгазу». О 23:00 витік газу був локалізований. Під відключення потрапили 7 об'єктів.

Станом на 09:30 на місці аварії продовжувала  працювати аварійна служба компанії «Київгаз».

ТОВ «Борен-А», чия бурова установка пошкодила газопровід, працювала без погодження з «Київгазом». Більше того, напередодні компанією «Борен-А» була отримана офіційна заборона від «Київгазу» на проведення робіт, які здійснювалися в небезпечній близькості від газопроводу в її охоронній зоні.

Столичні газовики підкреслюють: незважаючи на те, що за останній рік у Києві стався не один випадок пошкодження інженерних комунікацій, будівельники продовжують ігнорувати вимоги проведення робіт методом горизонтально направленого буріння і здійснюють несанкціоновані дії в небезпечній близькості від газопроводів. 

 
Коментарі (0)