ГоловнаПослугиФінансування ЖКГМінрегіон висунув новий прогноз підтоплення регіонів

Мінрегіон висунув новий прогноз підтоплення регіонів

Комунальні служби усіх регіонів розчистили вулиці, дороги та прибудинкові території, проте загроза підтоплення у багатьох містах та селищах країни залишається актуальною.

На виконання доручень Президента та Уряду, комунальними службами в регіонах було проведено заходи щодо розчищення вулиць, доріг та прибудинкових територій. Однак значна маса снігу залишилася в межах міст, селищ та сіл, тому загроза підтоплення залишається. Про це «Україні Комунальні» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Із 202 тис. одиниць зливоприймачів зливової каналізації фактично очищено близько 170 тис. або 84%, а  з  7,5  тис. км  зливової системи фактично очищено 6,2 тис. км, що становить 83%. У повному обсязі виконані роботи в Дніпропетровській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській областях та м. Києві. Недостатньо здійснюються відповідні заходи в Черкаській (57%), Львівській (47%) областях та АР Крим (59%).

Підтоплення водозаборів на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства України відсутнє. Однак існує ймовірність підтоплення 59 підземних та 19 поверхневих водозаборів у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Хмельницькій, Чернівецькій областях та у м. Севастополь.   

Особлива увага приділяється тим об’єктам, які щорічно підтоплюються.

 
Коментарі (0)