ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоРемонт ялтинської набережної виллється майже у 4,5 млн грн

Ремонт ялтинської набережної виллється майже у 4,5 млн грн

За словами Боярчука, з ліквідацією наслідків шторму Ялта сама не впорається, тому влада міста звернулася за допомогою до Ради міністрів Криму.

Морський шторм, який обрушився на Ялту 7 лютого, за попередніми підрахунками фахівців, завдав шкоди набережній міста в 4,2 млн грн.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Ялтинської міськради.

За словами ялтинського міського голови Олексія Боярчука, найбільший збиток заподіяв саме шторм, а не ураганний вітер або незвичний для Ялти мороз.

Восьмиметрові хвилі, що обрушилися на набережну, розбили не тільки нижню її частину, але пошкодили і верхню. Переверненими виявилися бетонні плити, розбитими і пошкодженими ліхтарі, вибитою і піднятою гранітна плитка.

Велике побоювання у фахівців викликає стан алеї багаторічних сосен, що розташована вздовж набережної. Через мінусову температуру всі дерева повністю обледеніли і вкрилися товстим шаром льоду, що викликає серйозні побоювання у екологів.

«На жаль, ситуація ускладнюється ще і тим, що обледенілість сосен складається з морської води - агресивного середовища, яке може знищити дерева», - зазначив мер Ялти. Дерева будуть втрачені, якщо протягом двох-трьох днів не потеплішає.

Шторм також завдав шкоди пляжам, санаторіям, прибережним будівлям.

За словами Боярчука, з ліквідацією наслідків шторму Ялта сама не впорається, тому влада міста звернулася за допомогою до Ради міністрів Криму.

Влада Ялти планує завершити відновлювальні роботи до 1 травня.
Нагадаємо, як повідомляло раніше У.К.», раніше голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов повідомив про намір звернутися в Кабмін за визначенням джерел фінансування відновлення розбитої в результаті шторму набережної Алушти.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)