ГоловнаПублікаціїБудівництвоРемонт у школах і садках перекладають на плечі батьків - опитування

Ремонт у школах і садках перекладають на плечі батьків - опитування

Батьки українських дітей часто змушені самі оплачувати ремонти шкіл, садочків та інших навчальних закладів, через систематичний брак державних коштів, спрямованих на такі цілі. Втім більшість батьків із цим не згодні.

Державні навчальні заклади, як об’єкти соціальної сфери, як правило, утримуються коштом місцевих бюджетів, якщо вони не є приватними.

Втім, як демонструє багаторічний досвід, зазвичай виділених сум не вистачає для проведення капітальних ремонтів у школах, садочках і т.д..

У зв'язку із чим часто ремонт робиться за рахунок батьків учнів і збір коштів на відповідні заходи відбувається в обов’язковому порядку.  Однак, не всі українські батьки вважають таку практику доцільною, і переконані, що ремонт у навчальних закладах має здійснюватись за рахунок держави.

«Україна Комунальна» запитала своїх читачів «Чи вважаєте ви доцільним ремонт навчальних закладів за рахунок батьків учнів?». Опитування проводилося на порталі інформаційного агентства та у мережі Facebook з 2 по 9 вересня.

Більшість опитуваних вважають, що цілком немислимо проводити ремонт у навчальних закладах за рахунок батьків учнів (57%). 18% респондентів зізналися, що взагалі не мають змоги брати участь у збиранні грошей на такі заходи. Стільки ж опитуваних (18%) згодні на такі умови, у випадку якщо внески на ремонти навчальних закладів є добровільними. Лише 5% опитаних батьків не заперечують, адже визнають, що державних коштів не вистачає. З усіх опитаних 2% відвідують приватний навчальний заклад (платний).

 
Коментарі (1)
Олена1
10 Вересня 2013 p. 16:50
Платили, плати и будем платить!!! Или ремонтировали, ремонтируем и будем ремонтировать!!!