ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРемонт українських доріг фінансуватимуть по-новому

Ремонт українських доріг фінансуватимуть по-новому

В чотирьох областях України розпочнеться експеримент щодо реконструкції доріг за рахунок 50% суми перевиконання обсягу надходжень митних платежів. Відповідний закон підписаний Президентом.

Президент Петро Порошенко підписав Закон щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінзабезпечення реконструкції, ремонту автодоріг за рахунок митних платежів. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Адміністрації Президента.

Згідно із законом, з 1 вересня 2015 року запроваджується експеримент в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінзабезпечення реконструкції 5 автодоріг за рахунок 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях зазначених областей.
 
«Кошти зараховуватимуться до спецфондів обласних бюджетів у порядку, встановленому Кабміном, та використовуватимуться для здійснення реконструкції автомобільної дороги загального користування державного значення», – йдеться у повідомленні.
 
А саме автодороги: Одеса - Рені (на Бухарест) (М-15) та поточного ремонту чотирьох автомобільних доріг загального користування державного значення: Львів - Радехів - Луцьк (Н-17), Київ - Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород) (М-06) на ділянці Львів - Сколе; Сколе - Славське (Т-14-24), Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига (на Кишинів) (Н-10).
 
Як зазначається, з метою забезпечення прозорості визначення відповідних індикативних показників та моніторингу реалізації експерименту Кабміну доручено затвердити методику розрахунку щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів у територіальному розрізі з урахуванням факторів, що впливають на обсяги таких платежів, а також щомісячно інформувати ВР, президента та Рахункову палату про реалізацію експерименту.
 
Експеримент діятиме до 1 січня 2017 року.
 
Очікується, його реалізація сприятиме покращенню транспортної інфраструктуру та позитивно вплине на соціально-економічний розвиток Одеської, Волинської, Львівської і Чернівецької областей.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 3 вересня 2015 року Верховна Рада прийняла відповідний законопроект № 2315а «Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення». За документ проголосувало 234 народних обранці.
 
Коментарі (0)