ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняРемонт житлофонду обійшовся вінничаннам у мільйон

Ремонт житлофонду обійшовся вінничаннам у мільйон

З кожним роком вінничани активніше беруть участь у співфінансуванні капремонтів своїх багатоквартирних будинків. У минулому році мешканці зібрали понад мільйон гривень.

Торік сума коштів на капітальні ремонти багатоповерхівок у Вінниці, проведені на умовах співфінансування із мешканцями, збільшилася на третину. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Вінницької міської ради.

Так, у 2013 році на ці цілі мешканці зібрали 1,2 млн грн. Відповідно, зросла і сума коштів на виконання відповідних робіт і з боку міської влади – у минулому році вона становила 10,5 млн грн.

За рахунок поєднання зусиль у зазначений період було проведено капітальний ремонт 17 м’яких та 11 шиферних покрівель, стиків панелей у 23 будинках, 9 спортивних майданчиків. Також відремонтували внутрішньобудинкові інженерні мережі у 19 висотках, а систем електрозабезпечення – у 22. Було створено  5 парковок для приватного автотранспорту на прибудинкових територіях.

Зауважимо, окрім цього, у 2013 році коштом міського бюджету на прибудинкових територіях проведено поточний ремонт близько 30,5 тис. кв. м асфальтобетонного покриття та капітальний ремонт близько 20 тис. кв. м покриття. Серед інших робіт було капітально відремонтовано проїзд від проспекту Юності до будинку №92 по вулиці Келецька та проїзд від будинку №50 до №58 по вулиці 600-річчя.

Нагадаємо, ремонт житлового фонду у Вінниці на умовах співфінансування з мешканцями розпочався в 2009 році. Тоді люди вперше зібрали 25 тис. грн на капітальні роботи у своїх будинках. Вже за рік частка жителів збільшилася в рази і число зібраних коштів сягнуло 493 тис. грн, а у 2011 році - 931 тис. грн.

 
Коментарі (0)