ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійРемонти доріг не стримують ямковість

Ремонти доріг не стримують ямковість

Попри ремонти, на українських дорогах постійно зростає ямковість. Порівняно з минулим роком ями захопили майже на 5 млн кв. км більше дорожнього покриття.

В Україні на дорогах близько 7,5 млн кв. м ямковості. Про це заявив заступник голови «Укравтодору» Олександр Харченко, - повідомляє «РБК-Україна».

«З початку року загальний обсяг уражених ямами доріг загального користування склав понад 72 тис. км або більше ніж 7,5 млн кв м. На дорогах загального користування - 28,6 тис. км на дорогах місцевого значення - понад 44 тис. км... На сьогодні ще залишається частина неліквідованої ямковості, яка постійно утворюється. Мова йде про 7,5 млн кв. м ямковості», - заявив Олександр Харченко.

Для порівняння пан Харченко зазначив, що у 2012 році було 2,9 млн кв. м ямковості.

За його словами, причинами інтенсивного утворення ямковості є збільшення інтенсивності руху на дорогах загального користування. Зокрема, збільшення руху великовагового транспорту. Також Олександр Харченко зазначив, що велика кількість великовантажного транспорту порушує норми допустимих вагових параметрів.

Посадовець підсумував, що сьогодні в Україні діють 38 рухомих і один стаціонарний ваговий комплекс. Але цієї кількості недостатньо для контролю повною мірою перевезень.

 
Коментарі (0)