ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРева: Чотири мільйони працюючих українців не платять ЄСВ

Рева: Чотири мільйони працюючих українців не платять ЄСВ

Чотири мільйони громадян в Україні не платять Єдиний соціальний внесок, через що в майбутньому можуть залишитися без пенсій

Чотири мільйони громадян в Україні не платять Єдиний соціальний внесок, через що в майбутньому можуть залишитися без пенсій.

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева. «В Україні мають постійну роботу близько 16 мільйонів громадян, а виплачують всі податки, в тому числі і Єдиний соціальний внесок, тобто відкладають собі на пенсію, тільки 12 мільйонів чоловік. Сплата роботодавцями ЄСВ - це єдине джерело наповнення Пенсійного фонду України та виплат пенсій », - сказав Андрій Рева.

Також міністр нагадав про те, що в 2015 році розмір ставки ЄСВ був знижений урядом з 38% до 22%. «Для зниження податкового навантаження на підприємців розмір ставки ЄСВ був знижений з 38% до 22%. Фактично, пенсіонери заплатили бізнесу 65 мільярдів гривень. Однак ми не можемо повернути попередню ставку ЄСВ, так як не можна двічі увійти в одну і ту ж річку. Проблему з недостатнім наповненням ПФУ це не вирішить », - сказав Рева.

 

 
Коментарі (0)