ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРева: До кінця опалювального сезону субсидії не переглядатимуть

Рева: До кінця опалювального сезону субсидії не переглядатимуть

В Міністерстві соціальної політики запевняють, що підвищення мінімальних зарплат жодним чином не вплине на отримання українцями субсидій. Принаймні, до кінця поточного опалювального сезону і лише для тих, хто вже отримує субсидію

Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що вже призначені субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати до 3200 гривень не будуть переглядатися до кінця опалювального сезону.

 Про це урядовець заявив журналістам в урядових кулуарах, передає УНН.

«До закінчення опалювального сезону, до 30 квітня, субсидії не будуть переглядатися. Людина, навіть з більшою заробітною платою, буде платити той розмір, який їй призначено», - наголосив Рева.

Він також додав, що сім’ї, у зв’язку з підвищенням мінімальних заробітних плат, не будуть витрачати на комунальні платежі всі зароблені гроші, оскільки субсидії розраховуватимуться за спеціальною формулою.

«Якщо сім’ї прибавлять, умовно кажучи, 500-600 гривень, то вона доплатить за житлово-комунальні послуги з цієї суми теж певний відсоток, десь 100-120, до 150 гривень. Так, щоб всі 600 гривень, які їй додали, вона віддала за житлово-комунальні послуги, такого не буде, формульний розрахунок говорить саме про це», - наголосив міністр.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що станом на 21 грудня житлові субсидії отримують 6,7 млн сімей, а подали заяви на їх отримання 7,1 млн.

 

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
22 Грудня 2016 p. 20:58
Невже на платіжках не можна відвести достатньо місця спеціально для касового відбитку? Щоб відбиток не накладався на інший текст або рекламу? Чомусь із касовим відбитком у Ощадбанку завжди проблема: або його ставлять на окремому сіренькому із дірочками папіросному папірці майже нерозбірливо, або на квитанції поверх інших записів та нарахувань, - тоді нерозбірливими стають також і ці записи. Доречі, при Януковичі не брали додаткової плати (комісії) за внесення платежу, а касові відбитки були чіткі і ставилися на спеціально відведеному вільному місці.
Коля Пухов
22 Грудня 2016 p. 21:20
Тепер собеси не надсилають споживачам документ про призначення субсидії , як це було раніше. Тобто, жоден одержувач субсидії не може документально підтвердити своє право на цю субсидію. Тепер субсидію зазначають лише у платіжному повідомленні, причому кожен місяць різну суму. Тому це повідомлення є документом про призначення субсидії лише за минулий місяць, а не на рік чи півроку вперед.