ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРева: Розстрочка за комунальні послуги не є кредитом і не обмежуватиме права громадян

Рева: Розстрочка за комунальні послуги не є кредитом і не обмежуватиме права громадян

За словами міністра соцполітики Андрія Реви, розстрочка, яку громадяни можуть отримати на оплату опалення, не буде прирівнюватись до кредиту та обмежувати права українців на пересуваня, зокрема, виїзду за кордон

 

Від тепер сім'ї, які не мають змоги отримати житлові субсидії, платитимуть за теплопостачання в розстрочку. 

Про це повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева у відеокоментарі, що розміщений на сторінці у Facebook Мінсоцполітики, як передає УНН.

«Житлові субсидії із 15 млн домогосподарств ми очікуємо будуть отримувати близько 8-9 млн домогосподарств. Решта — близько 6 млн домогосподарств, у яких доходи відповідно до чинного законодавства не дозволяють отримати субсидію, для них уряд розробив порядок при якому вони можуть розстрочити платіж за тепло, яке вони отримують в зимовий період», - заявив міністр.

За словами Реви, подібну практику Україна вже мала до 2002 року.

«До 2002 року, я нагадаю, ми всі за тепло платили протягом року, тобто в зимовий період вартість послуги була рівно в половину від фактично наданої. Але потім у зв’язку із змінами в чинному законодавстві від цього відійшли. І от сьогодні для того, щоб полегшити людям оплату за теплопостачання до подібної практики Уряд вирішив повернутися», — додав він.

Варто також зазначити, що нарахування штрафу не прирівнюватиметься до кредиту і не обмежуватиме людей у пересуванні як в країні, так і за кордоном.

«Звертаю увагу, що це не тягне за собою ні нарахування пені, ні нарахування штрафу, це не є кредитом, це ніяк не обмежує людину в пересуванні як всередині країни, так і за кордоном. Тобто це можливість сплатити вартість житлово-комунальних послуг за теплопостачання в розстрочку», — зазначив Андрій Рева.

 

 
Коментарі (0)